diumenge, 30 de juny del 2013

Estat de la qüestió

Compatriotes,

Estem a tocar de la meitat de l'any. Tot just hem arribat a 30 de juny. Demà passem l'equador de 2013. 

Com està l'estat de la qüestió? L'estat de la qüestió per molt que alguns s'entestin a dir que això és un foc d'encenalls, un soufflé, un mal cop al cap que es va donar el MH President Mas, un desafiament, un órdago i unes quantes bajanades més, la qüestió per si no havia quedat clara, ahir es va tornar a veure. En plena efervesència.

Fem una mica de repàs? Bé, comptem des de la manifestació de l'11 de setembre que va ser el punt de partida del trajecte final cap a la LLIBERTAT. 

11-09-2012 
Massiva manifestació a Barcelona, Cap i Casal, i altres poblacions de Catalunya. 

25-11-2012 
Eleccions al Parlament de la Nació catalana. Majoria sobiranista i a favor d'exercir el dret d'autodeterminació.

23-01-2013
Declaració de sobirania del Parlament de Catalunya aprovada per 85 vots a favor i 41 en contra. 

I ahir al vespre 29-06-2013, tot demostrant que el soufflés es fan a casa o bé es compren a les pastisseries, sota l'organització de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural,  es va celebrar el Concert per la Llibertat al Camp Nou. 

Acte reivindicatiu, de caliu, cívic, pacífic i tranversal. Emès per TV3, amb una audiència del 32,3% de mitjana -700.000 espectadors- amb pic d'audiència de  1,8 milions d'espectadors. Sense comptar l'audiència de la seva retransmissió per internet, ni les audiències de  les ràdios que el transmetien també en directe, Catalunya Ràdio i RAC1.

On estem llavors? La CNN ho va anunciar el 12 d'octubre de 2012 amb el titular d'un ireport ben explícit: "Catalonia has reached the point of no return."

El clam dels assistents al concert d'ahir al vespre era prou explícit: INDEPENDÈNCIA. 
Els parlaments glosaven la demanda de llibertat i com no, en defensa dels serveis públics i en contra de les retallades/tissorades. 

Desig de viure en LLIBERTAT en un Estat propi que hem de construir, democràticament avançat, socialment just i econòmicament pròsper. 

Aquest és l'estat de la qüestió. Aquí és on som. La qüestió és prou important per què ens hi juguem el nostre futur individualment i col·lectiu.

La pròxima demostració d'empenta i voluntat popular: 11 de setembre de 2013. Una cadena humana que relligarà Catalunya de nord a sud recorrent la Via Augusta romana. Allí estarem.


Guanyarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada