diumenge, 28 d’abril del 2013

Fira i fireta

Compatriotes,

La barra d'alguns representants polítics a Catalunya no té parió. Tot just es va fer l'acte de  presentació del tres cents aniversari de la desfeta de l'11 de setembre de 1714 al Cap i Casal per part del M. H. President Mas, els dos comissionats, el de la Generalitat, Miquel Calçada i el de l'Ajuntament Toni Soler que els ínclits representants de l'oposició al Parlament de la Nació ja han badat boca. No han pogut aguantar ni vint-i-quatre hores.

I quan aquests baden boca, els sons que emeten van de l'insult a la ignomínia. Ens insulten i menyspreen. És constant. La nostra intel·ligència ja està tan massegada! Però seguim parant l'orella a veure quin cop de puny ens claven als timpans. A nosaltres ja ens sagnen les orelles. Ens cau un refiló de sang...

El primer que va badar boca va ser Enric Millo, del partit dels mentiders. Per a dir què? Que estem massa obsessionats amb el passat i les seves guerres. Ei! Para el carro! 

No cal fer comparacions però em sembla recordar que tots els pobles rememoren algun fet que els ha marcat. 

Sense anar més lluny, li preguntaríem a aital diputat: què celebren vostès cada any el 12 d'octubre? Una festa de lloança i record per l'exportació de valors com l'aliança de civilitzacions, la cultura i la democràcia? 

El segon ha estat, com no! el cap dels "The Walking Dead Party". I ho ha fet des de tant incomparable marc com és la Feria de Abril a Catalunya. 

Espereu, espereu... sí, mentre feia política, ha criticat els actes que es preveu que es portin a terme. 

Que anava fins al capdemunt de beguda firal? Què té aquest home que cada cop que bada boca s'apuja el preu del pa?

La reflexió que fem és: els primers són els que no voldrien que no celebrèssim res o cas de fer algun acte diguèssim que els fets de 1714 van ser una mostra d'espanyolitat contundent. 

I dels segons, ja no sabem què pensar. Què vol aquesta gent? On són? 

El que és dement és celebrar una Fira d'Abril a Catalunya. I més encara quan ens costa 300.000 euros. 300.000 raons que surten de les nostres butxaques. 

Posats a balafiar, per què no se subvenciona l'Oktoberfest? O un festival de Polkes ? O potser millor, un concert de El Puma

Tenim uns polítics de fira. Perdó, de Feria! Bé, més aviat són de fireta.

Malgrat ells, 


Guanyarem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada