dijous, 7 de març del 2013

PSC o PSOE-ne?

Compatriotes, 

El passat mes de febrer vam fer un escrit que podeu revisitar aquí sobre el Partit dels Socialistes de Catalunya. La tesi de l'article era la següent: el partit socialista era un partit en via de descomposició ja que li fugaven vots cap a Ciudadanos, ICV i alguns al PP.

I avui m'esmorzo amb la notícia que dues associacions de militants de base dels socialistes, Ágora Socialista i Alternativa Ciudadana Progresista, en un manifest que podeu veure reproduït al final d'aquest escrit, i en el qual defensen que el es torni a crear la Federación Catalana del PSOE. El que seria la secció Nord-Est dels socialistes espanyols. 

La tesi d'aquests dos grups de militants rau en la idea que el PSC ha estat segrestat, sí, així ho diuen ells, per la burgesia nacionalista catalana i defensen, oh horror! que el nacionalisme català és etnicista. Així de simple i tot mentida.
Aquest moviment dels espanyolistes recalcitrants del PSC se circmuscriu al vot que 13 dels 14 diputados al Congreso de la seva nació van emetre instant al Gobierno de España a iniciar converses amb el Govern de la Nació Catalana per tal que es pugui fer una consulta/referèndum per saber l'opinió dels catalans respecte a la seva relació amb l'estat espanyol. Tot molt complicat. 

I és clar, tal votació ha tingut les seves conseqüències. La primera va ser el terrabastall causat dins de les files del PSOE i l'alçada de veus que van fer els barones per a trencar relacions entre ambdós partits i la possibilitat que es creés a Catalunya l'esmentada federación catalana
I ara aquesta segona. I és clar, si el psc no vol ser dead de veritat, caldrà que s'adoptin més mesures. Per que, tal i com està la situació, o el PSC es desvincula del tot del PSOE  i esdevé un partit nacionalment català o la fuga de vots seguirà cap als ciudadanos
I els socialistes que voten ciudadanos? Què faran? Tornaran a votar el PSOE? O seguiran votant els etno-hispànics? 

Cal tenir en compte que al Parlament de Catalunya durant l'etapa de la 2ª República espanyola, la federación catalana no va tenir cap representant i en canvi, la Unió Socialista de Catalunya, una escissió de la mateixa, sí que en va tenir. Podeu veure-ho aquí.

Si es creés la federación del PSOE, al nostre entendre, la divisió del vot espanyolista seria una benedicció. A més opcions, la llei d'Hondt aplica la seva justícia. I és implacable. 



Guanyarem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada